Wendy en Jelle Zenden

Deze moeder en zoon wonen in Lisse, zijn deel van Mozaiek071 en doen samen mee aan de muskathlon.

Op deze pagina én in Mozaiek Magazine vertellen ze over dit bijzondere avontuur. 

Winter 2023

Wendy: “In de maanden november en december hebben wij zelf ook acties georganiseerd. Zo hebben we voor vrienden een bierproeverij gehouden, hebben we lekkers verkocht voor Sinterklaas en kerststukjes gemaakt en verkocht.

Ook hebben we bij Mozaiek071 de workshop ‘G.e.t. connected’ gegeven. In deze interactieve workshop ga je als ouder samen met je kind(eren) aan de slag met bewust smartphonegebruik.We denken na over ‘G.E.T. – God en telefoons’. Tijdens de workshop wordt een vrijwillige donatie gewaardeerd, maar dit is niet verplicht.

Ondertussen blijven we ook trainen voor onze halve marathon. Jelle gaat daarvoor iedere week drie keer naar de sportschool. Voor mij is het echt wel een uitdaging om consequent te blijven trainen, zeker nu het wat slechter weer en vroeg donker wordt. Dan is het fijn dat Jelle me regelmatig aanspoort om de hardloopschoenen weer aan te trekken.”

Najaar 2023

“Deze zomer hebben we heerlijk van een vakantie in Zuid-Frankrijk mogen genieten. Ook tijdens de vakantie hebben we getraind voor de Muskathlon. Dat was best pittig met de warmte en de hoogte, maar ook wel gaaf om in zo’n mooi gebied te kunnen hardlopen. Eenmaal thuis merken we dat we meer conditie hebben gekregen door het trainen in Frankrijk. Het lopen in de vlakke bollenstreek gaat nu een stuk makkelijker.

Begin september hebben we met de muskathleten van Mozaiek071 een bijeenkomst gehad om te brainstormen over fondsenwerving. We hebben gave activiteiten bedacht waarmee we hopen veel mensen te bereiken. Ook zullen we af en toe samen gaan trainen in de duinen bij Katwijk.Het is echt supertof om zo samen te kunnen optrekken in dit sportieve geloofsavontuur!”

Zomer 2023

"Hierbij een update over ons Muskathlon-avontuur. Het gaat goed met ons, we zijn lekker aan het trainen. Zelf probeer ik iedere week 2 tot 3 keer te trainen en maak ik regelmatig lange wandelingen met onze hond. Inmiddels kan ik nu 8 km achter elkaar hardlopen. Ik moet zeggen dat het echt heel goed voelt om weer een beetje conditie te hebben. Jelle voetbalt iedere week en probeert daarnaast ook 1 tot 2 keer per week hard te lopen.

Eind april was het bloemencorso de Bollenstreek. In onze woonplaats Lisse wordt er dan twee dagen Corsomarkt gehouden en wij mochten op deze markt staan. Wij hebben flesjes water en chocolade verkocht. Helaas was het ook tijdens de bloemencorso regenachtig en koud weer, waardoor de verkoop wat tegenviel. Maar het was wel een hele leuke ervaring en we hebben mooie gesprekken gehad. Binnenkort gaan wij ook starten met het geven van workshops aan ouders en hun kinderen samen over het gebruik van smartphones. Kortom, we zijn volop bezig met dit mooie avontuur!"

Voorjaar 2023

Wendy: “Ik had het er vorig jaar een keer met Jelle over dat we de behoefte hadden om wat meer te gaan doen voor onze medemens in nood. Niet lang daarna las ik de oproep in het Mozaiek Magazine om je aan te melden voor de muskathlon. Het leek ons leuk om deze uitdaging samen aan te gaan.”

Wendy en Jelle hebben inmiddels een plan om geld in te zamelen: dankzij haar werk als mediacoach, heeft ze samen met Jelle een workshop mediawijsheid ontwikkeld, die ze samen gaan geven. Daarnaast moeten ze zich uiteraard fysiek gaan voorbereiden op de muskathlon. Jelle: “Ik voetbal, dus heb al wel een basisconditie. Maar daarnaast ga ik ook zeker oefenen om lange afstanden te kunnen gaan hardlopen.” Wendy: “Voor mij wordt dat een grotere uitdaging! Ik moet echt flink gaan trainen, want we gaan gewoon een halve marathon lopen! Gelukkig hebben we daar een jaar de tijd voor.”

Moeder en zoon willen letterlijk en figuurlijk in beweging komen voor hun naasten in het noorden van Kenia. “Zo hopen we het verschil te mogen maken in de levens van kinderen, die deze hulp erg hard nodig hebben”, aldus Wendy.