Manouk en Sharon

Manoek van Deuveren en Sharon Top zijn vriendinnen. Samen hebben ze zich opgegeven voor de muskathlon. Manoek woont in Barneveld en is deel van Mozaiek0318. Sharon is nog ingeschreven bij een andere kerk, maar bezoekt voornamelijk de diensten van Mozaiek0318 en vond dit initiatief erg leuk om aan deel te nemen. Samen gaan de vriendinnen uit liefde voor hun medemens voor dit avontuur. 

Op deze pagina én in Mozaiek Magazine vertellen ze over dit bijzondere avontuur.

Winter 2023

Manoek: “We hebben de afgelopen tijd geen nieuwe acties georganiseerd. We hebben vooral getraind. En we hebben allebei de halve marathon goed weten te volbrengen. Het was wel pittig door onder andere de hoogteverschillen, maar het was onze eerst halve marathon ooit dus dat was wel tof.

We willen nu allebei een trainingsschema opzetten en volgen, zodat we straks goed klaargestoomd zijn. Binnenkort krijgen we een medische keuring. Het binnenhalen van het geldbedrag gaat ook goed. We zitten nu al ongeveer op vijftien duizend euro.”

Najaar 2023

Manoek: “We hebben ondertussen al best wat tijd geïnvesteerd in zowel het hardlopen als het geld ophalen. Verschillende mensen uit onze omgeving wilden een kind sponsoren. Als zij zich via ons hiervoor aanmelden dan krijgen wij ook een bedrag. Daarnaast hebben we een evenement georganiseerd; een avondvullend programma met een barbecue, pub quiz en een loterij. Toen we gingen brainstormen over mogelijkheden om geld op te halen, kwamen we al snel met het idee om een pubquiz te organiseren. Daarbij kwam later nog het idee om er een barbecue bij te houden en een loterij. De pubquiz ging over Kenia. Mensen konden zich met een team hiervoor inschrijven en met het inschrijfgeld haalden we ons eerste geld op. De hamburgers voor de barbecue en de prijzen voor de loterij werden gesponsord door lokale ondernemers. Het was een bijzonder geslaagde avond met een opkomst van zo’n 120 mensen en een opbrengst van ruim 5000 euro.

Het hardlopen hebben we de afgelopen tijd ook getraind. We hebben afgesproken om regelmatig samen te trainen, maar lopen ook alleen. Minimaal twee keer per week. Helaas is Sharon geblesseerd, waardoor zij het even rustig aan moet doen. Hopelijk kunnen we binnenkort meelopen met de halve marathon.”

Zomer 2023

Manoek: “Het traject is natuurlijk nog maar net begonnen, dus we moeten eigenlijk nog een beetje opstarten. Ik ga eerst trouwen en met vakantie. Ik denk dat we daarna maar eens gaan nadenken over hoe we geld gaan ophalen en wanneer we gaan trainen.”

Sharon: “We zullen waarschijnlijk eerst beginnen met het benaderen van bedrijven voor sponsoring. Gelukkig hebben we wel een netwerk dat we aan kunnen spreken, maar dit biedt natuurlijk geen zekerheid. Uiteraard gaan we ook via andere wegen op zoek naar sponsoren.” 

Manoek: “We kennen eigenlijk nog geen andere deelnemers, maar daar komt de komende tijd vast verandering in als we naar de bijeenkomsten gaan, die er worden georganiseerd.”